Tagmaling Energy Saver Imprægnering Facade maling Kontakt

Hvorfor vælge Iso Paint Nordic A/S? Fordi vi er den rette partner for dig, der ønsker:

 • " vi ved noget" ... at samarbejde med os, som har forstand på at afdække dit behov indenfor alt til renovering og energiforbedring af primært tage og facader
 • " one stop shopping" ... at samarbejde med os, der har et komplet program af kvalitetsprodukter, så du kun behøver at søge svar og løsninger et sted
 • "markedslederne"... at samarbejde med os, som du kan stole på med levering og som værdsætter sine kunder

Nedenfor lidt om det vi ved noget om...

Tagmalinger udsættes for naturens kræfter hver eneste dag

Vejrets påvirkninger kan klassificeres på følgende måde:

 • Fysiske faktorer
  såsom isolation (varme), kulde (frost), regn og dug, vind og støv
 • Kemiske faktorer
  såsom luftforurening, røg, udstødningsgasser (syrer og salte) samt organiske materialer og ozon
 • Biologiske faktorer
  såsom planter (mosser, svampe og larver), dyr (insekter) og mikroorganismer (bakterier og virus)

For at give et tag en langtidsholdbar beskyttelse er det nødvendigt at bruge den rigtige tagmaling. De vigtigste egenskaber hos en god tagmaling er følgende:

1: Vedvarende fleksibilitet / brudstyrke


Disse egenskaber er meget vigtige - så materialet kan udvide sig i varmt og koldt vejr. Al Iso Paint tagmaling er baseret på 100 % ren akryl kombineret med PU bindemidler. Disse bindemidler har en vedvarende fleksibilitet og andre fordelagtige egenskaber, som gør vores tagmalinger optimale til al slags vejr.

I Europa er mange tagmalinger baseret på det billige produkt Styren akrylat, som er meget hårdt og derfor nedbrydes og udvaskes hurtigt, da det efter 2-3 år bliver meget sprødt og krakelerer. Styrenakrylat er derfor uegnet til tagmaling. Det er vigtigt for både forbrugere og den professionelle tagmaler, at der anvendes de optimale produkter i tagmalingen, herunder rene akryler og lysægte farvepigmenter, så et tag, der renoveres og hvis levetid forlænges med tagmaling, ser pænt og problemfrit ud i mindst 5-10 år.

ISONIT tagmaling er med sin vedvarende fleksibilitet på 197 % blevet bedømt som MEGET ELASTISK.

2: Vandgennemtrængelighed / vandabsorption


Tagbelægningsmaterialet bør være vandafvisende, så vandet løber af og ikke suges ind i belægningsmaterialet. For hvis en tagbelægning absorberer for meget vand, får du den ideelle base for alger og svamp. De skader derefter stabiliteten af tagets basis og accelererer samtidig vejrnedbrydningsprocessen.

Hvis 100 gram “ISONIT tagbelægning” placeres i vand i 24 timer, absorberer malingen 5 gram vand = 5 % vandabsorption!

Hvis 100 gram “normal tagbelægning” placeres i vand i 24 timer, vil malingen absorbere 25 gram vand = 25 % vandabsorption!

3: Vedhæftningsstyrke

Det materiale, som anvendes til tagbelægningen, skal kunne hæfte til mange former for underlag, fordi god og langvarende vedhæftning betyder lang holdbarhed.

4: UV- og vejrbestandig

Det materiale, som anvendes til tagmalinger, skal være UV- og vejrbestandig, så taget ser godt ud og beskyttes på lang sigt mod vejrets påvirkninger.

Udendørs tests af vejrets slid på ISONIT tagmaling viser: Selv efter 2 år i Magdeburgs industrielle klima er der ingen ændringer af holdbarheden, og der kan kun ses ubetydelige ændringer af de dekorative egenskaber.

5: Vandgennemtrængning / diffusionsåbenhed

Det materiale, som anvendes til tagbelægning, skal kunne transportere fugtighed indefra og ud. Hvis dette ikke sker, kan det resultere i svampeangreb og/eller skimmel, som gør stor skade på tagkonstruktionen.

ISONIT tagbelægningen er storpigmenteret med jernoxidpigmenter. De sikrer en suveræn dækkeevne, så der gennemsnitligt behøves 20 % mindre maling i forhold til “normale tagmalinger”. Gennemsnitligt anvendes der 0,4 – 0,5 ml/m² med betonsmåsten og 0,3 – 0,4 ml/ m² med fibercement.

For at opnå tilstrækkelig dækkeevne skal du bruge 0,8 – 0,9 ml/m² med “normale tagmalinger”. Dette har selvfølgelig betydning for tagets mulighed for at ånde.

Hvorfor har ISONIT tagmaling så gode egenskaber?

Iso Paint bruger et særligt udviklet bindemiddel, som består af 3 molekylestørrelser, hvilket sikrer fremragende egenskaber. Nedenfor kan du se et billede af en tagstensoverflade med en “normal tagmaling” og en grafik over ISONIT tagmaling med dens 3 molekylestørrelser:

Hvorfor ISO Paint?

         

     Normal tagmaling     Iso Paint tagmaling

 Normal tagmalingIsonit tagmaling

 

Iso Paint Nordic A/S (Tikkurila Danmark A/S) · Tværvej 8 · 6640 Lunderskov · Denmark · © Copyright Iso Paint Nordic 2014
SUPPORT · Telefon +45 76 33 31 14 · Mail: mail.isopaint@tikkurila.com